Over Maan Mediatraining

Soms ontmoet je mensen met wie het in één keer klikt. Dat hadden wij toen we elkaar begin 2014 ontmoetten in het Radboudumc. Daar werkten we bijna zes jaar met heel veel plezier samen. Marloes als woordvoerder van de Raad van Bestuur, Anne als wetenschapsvoorlichter. In 2019 verlieten we het umc, maar besloten we samen te blijven werken binnen Maan Mediatraining. Hieronder stellen we ons graag even voor.

Marloes de Vink

Als kind wilde ik kinderarts worden. Of zangeres. Maar woordvoerder? Nee, dat beroep kende ik niet. Eind 2010 stapte ik met het nodige lef de kamer van de directeur Communicatie van het ministerie van Veilligheid en Justitie binnen. Waarom had hij nog niet op mijn mails met het verzoek tot het lopen van stage gereageerd? In het gesprek dat daarop volgde, bood hij me een baan als woordvoerder aan. 

In het hart van de politiek leerde ik de kneepjes van het vak, het werken onder grote druk en het spel met journalisten. In 2013 maakte ik de overstap naar het Radboudumc, waar ik als woordvoerder voor de Raad van Bestuur werkte. Ik schreef persberichten en adviseerde en ondersteunde artsen, verpleegkundigen en onderzoekers, over en bij, media-optredens. Ook was ik woordvoerder van het crisisteam dat 24/7 klaarstaat. In februari 2019 begon ik als woordvoerder bij netwerkbedrijf Alliander en in juni 2020 ben ik daar als teamleider gestart van het team Woordvoering en Content.

Ik krijg energie van het beste in mensen naar boven halen. Of dat nu in mijn rol als teamleider is of als mediatrainer: wat motiveert mensen en hoe kunnen ze zichzelf het beste presenteren met welke boodschap? Dat is de reden dat ik met Anne een eigen bedrijf in mediatraining ben gestart. Met onze kennis en ervaring kunnen we jou verder helpen.

Ik heb een fantastiche man en twee prachtige dochters, zit graag op de racefiets en ga graag met vrienden uit eten. 

  

Anne van Kessel

Nieuwsgierig, avontuurlijk en ambitieus. Een doorzetter. Dat ben ik, altijd al geweest. Als kind wilde ik alles weten, ik verslond boeken en schreef in vriendenboekjes dat ik schrijfster wilde worden. Die nieuwsgierigheid en de liefde voor schrijven kon ik kwijt in mijn studie Medical Biology met een masterspecialisatie in Science Communication. Inmiddels werk ik alweer sinds 2011 als wetenschapsjournalist. Ik schrijf over de volle breedte van de biologie; van walvisonderzoek tot aan medische onderwerpen. Dat doe ik voor media als NRC, Trouw, NEMO Kennislink, KIJK, Quest en een aantal vakbladen.

Naast mijn werk in de journalistiek heb ik het medialandschap ook goed leren kennen door mijn baan als wetenschapsvoorlichter in het Radboudumc, waar ik zes jaar lang met veel plezier wetenschappers hielp hun verhaal naar het brede publiek te brengen. Of dat nou aan tafel bij Pauw was, bij radio 1 of op een festival als Lowlands. Het verspreiden van onderzoeksresultaten is voor wetenschappers steeds belangrijker geworden. Het kan zelfs voorwaarde voor een subsidie zijn. Maar hoe leg je die ingewikkelde materie begrijpelijk uit? Wat zijn onderwerpen waar de media iets mee willen? Ik adviseerde en ondersteunde de onderzoekers door middel van trainingen, of persoonlijk advies. 

Ik ben dol op mijn gezin, avontuurlijke vakanties, de Spaanse taal en bewonder de wereld graag onderwater met duikflessen op mijn rug.