Anderen over ons

 

Paul Westerhof

Senior beleidsonderzoeker IOB

"Ik heb samen met een collega een training bij Maan Mediatraining gevolgd. Het was nuttig, leerzaam en vooral erg leuk om te doen. Anne en Marloes hebben veel ervaring en kennis van het Nederlandse medialandschap. Ze zijn hele kundige en prettige trainers in de omgang die praktische tips afwisselen met rollenspellen. De rollenspellen sloten goed aan bij ons werk en waren ook goed voorbereid door Anne en Marloes. Na elk rollenspel gaven ze ons constructieve feedback en nuttig advies. Na deze training voelden wij ons beter voorbereid op toekomstige media-optredens. Wat mij betreft een absolute aanrader!"

Sanne Quint

Eigenaar HR Expert Bureau

"De mediatraining van Maan Mediatraining sloot naadloos aan bij mijn vraag om zelfverzekerd en goed voorbereid gesprekken met media aan te gaan. Anne en Marloes hebben geholpen met het scherpstellen van mijn kernboodschap. Ze geven heel interessante praktische voorbeelden met daarbij do’s en dont’s. Daarnaast vond ik de feedback die ze mij hebben gegeven op het praten voor een camera erg motiverend. Door jezelf terug te zien en daar constructieve feedback over te krijgen kun je direct verbeteren en nog een keer oefenen. De training voldeed volledig aan mijn verwachtingen en behandelde zowel radio, tv als geschreven media. Ik vind de trainers duidelijk, vriendelijk en eerlijk. Je merkt dat Anne en Marloes veel kennis en ervaring hebben met het medialandschap. Ik zou iedere ondernemer die te maken heeft met persgesprekken en media-aandacht adviseren de training te volgen bij Maan Mediatraining." 

Wendy van der Neut

Senior beleidsonderzoeker IOB

“Ik heb samen met een paar collega’s een mediatraining bij Maan mediatraining gevolgd. Het was voor ons allemaal een nuttige en ook leuke ervaring. Praktische tips werden afgewisseld met een aantal rollenspellen waarin we de tips gelijk konden oefenen en toepassen op onze eigen casussen. Bij elk rollenspel gaven Anne en Marloes persoonlijk feedback op de verbeterpunten van elke deelnemer. Dit deden ze op een professionele maar aardige manier waardoor een veilige omgeving ontstond om te oefenen. Aan het eind van de dag voelden we ons allemaal een stuk capabeler. Een aanrader!”

Bertho Nieboer (@dokterbertho)

Hoofdredacteur Medisch Contact en Gynaecoloog Radboudumc

“In het Radboudumc heb ik meerdere jaren met zowel Marloes als Anne samengewerkt. Onder begeleiding van Marloes zette ik mijn eerste stappen in de bij vlagen vluchtige wereld van het Mediapark in Hilversum. Zij leerde me hoe ik mijn eigen verhaal goed kon blijven vertellen en te herkennen wanneer je een bepaalde richting op werd geduwd waar je niet wilde zitten. Hoewel ik het soms frustrerend vond dat haar argumentatie het won van mijn onderbuik, heeft dat me zeker verder gebracht. Anne heeft me geholpen om diverse wetenschappelijke publicaties te verspreiden in de lekenpers, wat voor een moderne onderzoeker onontbeerlijk is. En naast de inhoudelijke kennis en kunde zijn het ook nog eens gewoon twee leuke mensen! Wat mij betreft hoef je dus niet verder te zoeken.”

Foto: Maurits Giessen

Viola Peulen

Hoofd Corporate Communicatie, Radboudumc

"Marloes en Anne zijn twee zeer professionele mediavoorlichters. Ze zijn goed in hun vak, gedreven, denken met je mee, weten wat er in de wereld speelt, zijn positief kritisch, harde werkers, altijd gericht op het beste resultaat, en nog leuk en gezellig ook. Marloes en Anne hebben allebei zes jaar in mijn team in het Radboudumc gewerkt; Marloes als woordvoerder en teamcoach van het nieuwsteam en Anne als wetenschapsvoorlichter. Daar kwamen heel wat media-uitdagingen en kansen voorbij. Ze hebben te maken gehad met mooie, lastige en ingewikkelde issues.  Ze hebben onze bestuurders, wetenschappers, artsen en andere zorgprofessionals begeleid in hun media-optredens en waar nodig mediatrainingen georganiseerd. Door de wol geverfd, zo kun je hen wel noemen."

Fred Teeven

Vml. Staatssecretaris van justitie en veiligheid. Th. managing partner Meines Holla en partners (lobbying en strategische communicatie)

"Als staatssecretaris op het ministerie van Justitie en Veiligheid heb ik enige jaren met Marloes de Vink gewerkt op het vreemdelingendossier. Ik heb Marloes leren kennen als een zelfbewuste en ambitieuze jonge vrouw, die het leveren van hoge kwaliteit en innemendheid op het terrein van (media)voorlichting en strategische communicatie combineerde met de gave om, ondanks een hoge caseload, blijvend enthousiast te functioneren. Door de stakeholders van het ministerie werd zij onbetwist gezien als een vakvrouw binnen haar metier."

foto: Judith van Tartwijk

 

Lucien Engelen

Fellow Center for the Edge, Deloitte

"Marloes verstaat als geen ander hoe je van strategie naar uitvoering komt, en hoe je dit tot 'geluid' en 'beeld' vertaalt. Bovendien kan ze je op charmante wijze een draai om je oren geven waar nodig. Marloes heeft daarin voor mij een cruciale rol gespeeld in mijn tijd in het Radboudumc. Daar pluk ik op dagbasis nu nog de vruchten van, ook in de spreekbeurten die ik nog steeds over de hele wereld mag geven. De combinatie met Anne, die - omdat een deel van mijn werk ook tegen de wetenschap in het Radboudumc aanschuurde - ook voor mij juist de wetenschappelijke aspecten wist te belichten, lijkt mij een mooie Yin-Yang op vlak van mediatraining. MAAN staat voor mij ook als Moon-shot: goed uitdenken waar je heen wil en dat pad zorgvuldig uitstippelen, no guts no glory."

Evelien Renders

lid ondernemingsraad Radboud Universiteit

"De mediatraining van Marloes en Anne gaf me een kijkje achter de schermen van interviewers. Door live geïnterviewd te worden en het daarna samen terug te kijken, blijven de adviezen direct hangen. De ervarings-gerichte aanpak is uitdagend en inspirerend, waarbij de veilige omgeving nooit in het gedrang komt.

Ik voel me beter voorbereid op toekomstige interviews, zowel vanuit mijn medezeggenschapswerk bij de universiteit als privé. Dank daarvoor!"

Joyce Gubbels

Onderzoeker, Expertisecentrum Nederlands

"Ik geef de training van Anne en Marloes een 9. Het niveau van de trainers is zeer goed,het is een fijne opzet met veel ruimte om te oefenen. Ik zou de training zeker aanbevelen."

December 2019. Uit de evaluatie die we na afloop van de training aan Joyce Gubbels stuurden.